რქაწითელი

კატეგორია: მხარის ღვინო

რეგიონი: კახეთი

ჯიში: 100% რქაწითელი

ტიპი: თეთრი მშრალი

ინფორმაცია

რქაწითელი ქვეყნის ყველაზე გავრცელებული ჯიშია, რომლისგანაც განსაკუთრებული თეთრი მშრალი და ქარვისფერი ქვევრის ღვინოების დაყენება შეიძლება. ჩვენი კლასიკური რქაწითელი საუკეთესოდ გამოხატავს ამ ჯიშის პოტენციალს.

ვინიფიკაცია

ყურძნის ნარჩევ მტევნებს ვკრეფთ 18-22% შაქრიანობაზე და 7,5-8 ტიტრულ მჟავიანობისას. კლერტგაცლისა და გამოპრესვის შემდეგ ტკბილი გადაგვაქვს დასაწდომ რეზერვუარში, სადაც დაბალ ტემპერატურაზე ვაყოვნებთ 15-18 საათის განმავლობაში. ამის შემდეგ სუფთა ტკბილს ლექიდან მოვხსნით და გადაგვაქვს სადუღარ რეზერვუარებში. ვუმატებთ საფუვრის წმინდა კულტურას. დუღილი მიმდინარეობს დაბალ ტემპერატურაზე – 12-15°C-ზე.

ორგანოლეპტიკა

ფერი: მკრთალი ჩალისფერი

არომატი: ხილის ყვავილებისა და ანანასის სურნელები

გემო: ენერგიული, მაღალმჟავიანი ღვინოა სასიამოვნო, მსუბუქი დაბოლოებით

დააგემოვნეთ 12–14°ტემპერატურაზე

რქაწითელი

კატეგორია: მხარის ღვინო

რეგიონი: კახეთი

ჯიში: 100% რქაწითელი

ტიპი: თეთრი მშრალი

ინფორმაცია

რქაწითელი ქვეყნის ყველაზე გავრცელებული ჯიშია, რომლისგანაც განსაკუთრებული თეთრი მშრალი და ქარვისფერი ქვევრის ღვინოების დაყენება შეიძლება. ჩვენი კლასიკური რქაწითელი საუკეთესოდ გამოხატავს ამ ჯიშის პოტენციალს.

ვინიფიკაცია

ყურძნის ნარჩევ მტევნებს ვკრეფთ 18-22% შაქრიანობაზე და 7,5-8 ტიტრულ მჟავიანობისას. კლერტგაცლისა და გამოპრესვის შემდეგ ტკბილი გადაგვაქვს დასაწდომ რეზერვუარში, სადაც დაბალ ტემპერატურაზე ვაყოვნებთ 15-18 საათის განმავლობაში. ამის შემდეგ სუფთა ტკბილს ლექიდან მოვხსნით და გადაგვაქვს სადუღარ რეზერვუარებში. ვუმატებთ საფუვრის წმინდა კულტურას. დუღილი მიმდინარეობს დაბალ ტემპერატურაზე – 12-15°C-ზე.

ორგანოლეპტიკა

ფერი: მკრთალი ჩალისფერი

არომატი: ხილის ყვავილებისა და ანანასის სურნელები

გემო: ენერგიული, მაღალმჟავიანი ღვინოა სასიამოვნო, მსუბუქი დაბოლოებით

დააგემოვნეთ 12–14°ტემპერატურაზე

ალაზნის ველი

კატეგორია: მხარის ღვინო

რეგიონი:კახეთი

ჯიში: რქაწითელი და სხვ.

ტიპი: თეთრი ნახევრადტკბილი

ინფორმაცია

პირველად 1977 წელს ჩამოისხა. ეს მხარის ღვინო ალბათ ყველაზე მეტი ისხმებოდა საქართველოში, ნებისმიერ სხვა გეოგრაფიული აღნიშვნის ღვინოებთან შედარებით. ჩვენი თეთრი ალაზნის ველი რქაწითლიდან და სხვა თეთრი ყურძნის ჯიშებისგან მზადდება და ძალზე პოპულარულ  პროდუქტს წარმოადგენს.

ვინიფიკაცია

ყურძნის ნარჩევ მტევნებს ვკრეფთ 22-24% შაქრიანობაზე და 7,5-8 ტიტრულ მჟავიანობისას. კლერტგაცლისა და გამოპრესვის შემდეგ ტკბილი გადაგვაქვს დასაწდომ რეზერვუარში, სადაც დაბალ ტემპერატურაზე ვაყოვნებთ 15-18 საათის განმავლობაში. ამის შემდეგ სუფთა ტკბილს ლექიდან მოვხსნით და გადაგვაქვს სადუღარ რეზერვუარებში. ვუმატებთ საფუვრის წმინდა კულტურას. დუღილი მიმდინარეობს დაბალ ტემპერატურაზე – 12-15°C ზე. როგორც კი დუღილისას შაქრიანობა 7-5% მდე დავა, 3° მდე გავაციებთ დუღილის შესაჩერებლად და გაფილტვრის შემდეგ -2 -3 ° C ზე ვინახავთ.

ორგანოლეპტიკა

ფერი: ჩალისფერი

არომატი: თეთრი ხილის, მცენარეული დანედლი თხილის ტონები

გემო: რბილი და ჩამოყალიბებული ღვინოა, ცოცხალი მჟავიანობითა და სიტკბოთი 

დააგემოვნეთ 10-12°ტემპერატურაზე

საფერავი

კატეგორია: მხარის ღვინო

რეგიონი: კახეთი

ჯიში: საფერავი

ტიპი: წითელი მშრალი

ინფორმაცია

საქართველოს მთავარი წითელი ჯიშიდან, საფერავიდან მრავალნაირი სტილის ღვინის დაყენება შეიძლება. ჩვენი საფერავი ჩვენი სიამაყეა. იგი ძლიერი, გამოკვეთილი არომატების მქონე კლასიკური ღვინოა, რომელიც სრულ წარმოდგენას შეუქმნის ღვინის მოყვარულს ამ განსაკუთრებულ ჯიშზე.

ვინიფიკაცია

ნარჩევ ყურძენს 22-24% შაქრიანობაზე და 6-8 ტიტრულ მჟავიანობისას ვკრეფთ. კლერტის გაცლისა და დაწურვის შემდეგ გადაგვაქვს სადუღარ რეზერვუარებში და ვუმატებთ საფუვრის წმინდა კულტურას. დუღილი მიმდინარეობს 20-24°C ტემპერატურაზე. როგორც კი დუღილი დასრულდება, გამოვპრესავთ და გადაგვაქვს შესანახ რეზერვუარებში.

ორგანოლეპტიკა

ფერი: ალუბლისფერი

არომატი: შავი ქლიავის ჩირისა და ალუბლის ძლიერი არომატებით

გემო: სასიამოვნო მჟავიანობის მქონე მძლავრი, ტანინიანი ღვინო

დააგემოვნეთ 16–18°C ტემპერატურაზე

ფიროსმანი

კატეგორია: მხარის ღვინო

რეგიონი: კახეთი

ჯიში: 100% საფერავი

ტიპი: წითელი ნახევრადმშრალი

ინფორმაცია

ყველაზე დიდი ქართველი მხატვრის სახელობის ღვინო ნახევრადმშრალია. იგი 1981 წლიდან გამოდის და როგორც წესი გურჯაანის რაიონის სოფლებში დაკრეფილი საფერავიდან აყენებდნენ ხოლმე. ჩვენი „ფიროსმანი“ ამ სტილის საუკეთესო ნიმუშია. 

ვინიფიკაცია

ყურძნის ნარჩევ მტევნებს ვკრეფთ 20-22% შაქრიანობაზე და 6,5-7 ტიტრულ მჟავიანობისას. გავაცლით კლერტს და ტკბილი გადაგვაქვს სადუღარ რეზერვუარში, სადაც ვუმატებთ საფუვრის წმინდა კულტურას. დუღილი მიმდინარეობს 20-24°C -ზე. ფერმენტაციის დასრულების შემდეგ, ღვინო გადაგვაქ რეზერვუარებში.

ორგანოლეპტიკა

ფერი: შინდისფერი

არომატი: წითელი და შავი კენკრა, მცენარეული

გემო: ჩამოყალიბებული ღვინოა, სრული ტანინებითა და სიძლიერით

დააგემოვნეთ 14–16°C ტემპერატურაზე

ალაზნის ველი

კატეგორია: მხარის ღვინო

რეგიონი: კახეთი

ჯიში: 100% საფერავი

ტიპი: წითელი ნახევრადტკბილი 

ინფორმაცია

როდესაც კახეთის რეგიონის ღვინობზე ვსაუბრობთ ალაზნის ველი პირველ რიგში უნდა მოვიხსენიოთ. დაბადების წელი 1977–ია. ჩვენი წითელი „ალაზნის ველი“ საფერავიდან მზადდება და ძალზე პოპულარულ პროდუქტს წარმოადგენს. 

ვინიფიკაცია

ყურძნის ნარჩევ მტევნებს ვკრეფთ 21-23% შაქრიანობაზე და 7-8 ტიტრულ მჟავიანობისას. გავაცლით კლერტს და ტკბილი გადაგვაქვს სადუღარ რეზერვუარში, სადაც ვუმატებთ საფუვრის წმინდა კულტურას. დუღილი მიმდინარეობს 20-24°C-ზე.

ორგანოლეპტიკა

ფერი: ძოწისფერი

არომატი: ტკბილი სანელებლები, წითელი და შავი კენკრა

გემო: საკმაოდ ტანინიანი, ხალისიანი, მოტკბო ღვინოა დასამახსოვრებელი დაბოლოებით

კერძი: ჩირი, ხილიანი ნამცხვრები

დააგემოვნეთ 14–16°C ტემპერატურაზე

აღმოაჩინეთ მეტი
ცქრიალა ღვინო
ღვინის ბრენდი
ჭაჭა