მხარის ღვინოები

ალაზნის ველი

ალაზნის ველი

წარმოშობა: კახეთის მევენახეობა;

კატეგორია: მხარის ღვინო;

ვაზისჯიში: რქაწითელი და სხვა თეთრი ყურძნის ჯიშები;

ღვინის ტიპი: თეთრი ნახევრად ტკბილი;

ფერი: ღია ჩალისფერი;

გემო: აქვს ხილის არომატი, ჰარმონიული და გამყოლი გემო;

დამზადების წესი: ყურძნის კრეფა ხდება18-22% შაქრიანობისა და 7,5-8% ტიტრული მჟავიანობის დროს, ყურძნის კრეფის დროს დამპალს და დაზიანებულ მარცვლებს გამოვარჩევთ. ყურძენს გავატარებთ კლერტსაცლელში და პნევმატური პრესით გავპრესავთ, შემდეგ ტკბილი გადაგვაქვს დასაწდომ რეზერვუარში დაბალი ტემპერატურის და გოგირდის ხარჯზე დავაყოვნებთ 15-18 საათის განმავლობაში. ამის შემდეგ სუფთა ტკბილს ლექიდან მოვხსნით და გადაგვაქვს სადუღარ რეზერვუარებში ვუმატებთ საფუვრის წმინდა კულტურას. დუღილი მიმდინარეობს დაბალ ტემპერატურაზე 12-15° ზე.ღვინო მზადდება ნაწილობრივ დადუღებით. დასაშვებია მშრალად დადუღება და კონცენტრირებული ტკბილის დამატება.

დააგემოვნეთ: ხილთან, ტკბილეულთან, ყველთან.

ფიროსმანი

ფიროსმანი

წარმოშობა: კახეთის მევენახეობა;

კატეგორია: მხარის ღვინო;

ვაზის ჯიში: საფერავი და სხვა წითელი ყურძნის ჯიშები;

ღვინის ტიპი: წითელი ნახევრად მშრალი;

ფერი: მუქი ლალისფერი, ახალგაზრდა ინტენსიური შეფერვით;

გემო: აქვს კენკროვანი ხილის არომატი, ჰარმონიული და გამყოლი გემო;

დამზადების წესი: ყურძნის კრეფა ხდება 20-22 % შაქრიანობისა და 6,5-7 ტიტრული მჟავინობის დროს. ყურძნის კრეფის დროს დამპალს და დაზიანებულ მარცვლებს გამოვარჩევთ. ყურძენს გავატარებთ კლერტსაცლელში და გადაგვაქვს სადუღარ რეზერვუარებში ვუმატებთ საფუვრის წმინდა კულტურას. დუღილი მიმდინარეობს 20-24°ტემპერატურაზე ღვინო მზადდება ნაწილობრივ დადუღებით. დასაშვებია მშრალად დადუღება და კონცენტრირებული ტკბილის დამატება.

დააგემოვნეთ: ხილთან, ტკბილეულთან, ყველთან.

ალაზნის ველი

ალაზნის ველი

წარმოშობა: კახეთის მევენახეობა;

კატეგორია: მხარის ღვინო;

ვაზის ჯიში: საფერავი;

ღვინის ტიპი: წითელი ნახევრად ტკბილი;

ფერი: მუქი ლალისფერი, ახალგაზრდა ინტენსიური შეფერვით;

გემო: აქვს კენკროვანი ხილის არომატი, ჰარმონიული და გამყოლი გემო;

დამზადების წესი: ყურძნის კრეფა ხდება 20-22 % შაქრიანობისა და 6,5-7 ტიტრული მჟავინობის დროს. ყურძნის კრეფის დროს დამპალს და დაზიანებულ მარცვლებს გამოვარჩევთ. ყურძენს გავატარებთ კლერტსაცლელში და გადაგვაქვს სადუღარ რეზერვუარებში ვუმატებთ საფუვრის წმინდა კულტურას. დუღილი მიმდინარეობს 20-24°ტემპერატურაზე ღვინო მზადდება ნაწილობრივ დადუღებით. დასაშვებია მშრალად დადუღება და კონცენტრირებული ტკბილის დამატება.

დააგემოვნეთ: ხილთან, ტკბილეულთან, ყველთან.

ცოლიკოური

ცოლიკოური

წარმოშობა: დასავლეთ საქართველოს მევენახეობა;

კატეგორია: მხარის ღვინო;

ვაზის ჯიში: ცოლიკოური;

ღვინის ტიპი: თეთრი მშრალი;

ფერი: ჩალისფერი;

გემო: ჯიშობრივი ბუკეტი, მწიფე მსხლის არომატით, აქვს ჰარმონიული და ხალისიანი გემო;

დამზადების წესი: ყურძნის კრეფა ხდება 18-21% შაქრიანობისა და 7,5-8% ტიტრული მჟავიანობის დროს, ყურძნის კრეფის დროს დამპალს და დაზიანებულ მარცვლებს გამოვარჩევთ. ყურძენს გავატარებთ კლერტსაცლელში და პნევმატური პრესით გავპრესავთ, შემდეგ ტკბილი გადაგვაქვს დასაწდომ რეზერვუარში დაბალი ტემპერატურის და გოგირდის  ხარჯზე დავაყოვნებთ 15-18 საათის განვალობაში. ამის შემდეგ სუფთა ტკბილს ლექიდან მოვხსნით და გადაგვაქვს სადუღარ რეზერვუარებში ვუმატებთ საფუვრის წმინდა კულტურას. დუღილი მიმდინარეობს დაბალ ტემპერატურაზე 12-15° ზე.

დააგემოვნეთ: ხილთან, ტკბილეულთან, ყველთან.

 
რქაწითელი

რქაწითელი

წარმოშობა: კახეთის მევენახეობა;

კატეგორია: მხარის ღვინო;

ვაზის ჯიში: რქაწითელი;

ღვინის ტიპი: თეთრი მშრალი;

ფერი: ღია ჩალისფერი;

გემო: ხასიათდება ხილის ბუკეტით, რბილი, ხალისიანი და გამოყოლი გემოთი;

დამზადების წესი: ღვინო რქაწითელი მზადდება კახეთის რაონებში მოყვანილი რქაწითელის ყურძნიდან. ყურძნის კრეფა ხდება 18-22% შაქრიანობისა და 7,5-8% ტიტრული მჟავიანობის დროს, ყურძნის კრეფის დროს დამპალს და დაზიანებულ მარცვლებს გამოვარჩევთ. ყურძენს გავატარებთ კლერტსაცლელში და პნევმატური პრესით გავპრესავთ, შემდეგ ტკბილი გადაგვაქვს დასაწდომ რეზერვუარში დაბალი ტემპერატურის და გოგირდის  ხარჯზე დავაყოვნებთ 15-18 საათის განვალობაში. ამის შემდეგ სუფთა ტკბილს ლექიდან მოვხსნით და გადაგვაქვს სადუღარ რეზერვუარებში ვუმატებთ საფუვრის წმინდა კულტურას. დუღილი მიმდინარეობს დაბალ ტემპერატურაზე 12-15° ზე.

დააგემოვნეთ: თევზთან, ყველთან, სალათებთან.

 
საფერავი

საფერავი

წარმოშობა: კახეთის მევენახეობა;

კატეგორია: მხარის ღვინო;

ვაზის  ჯიში: საფერავი;

ღვინის ტიპი: წითელი მშრალი;

ფერი: მუქი ლალისფერი;

გემო: ჯიშური არომატი მინდვრის ყვავილების ტონით, ჰარმონიული გემო სასიამოვნო სიმწკლარტით, მაღალი ექსტრაქტით.

დამზადების წესი: ყურძნის კრეფა ხდება 20-24 % შაქრიანობისა და 6-8 ტიტრული მჟავინობის დროს. ყურძნის კრეფის დროს დამპალს და დაზიანებულ მარცვლებს გამოვარჩევთ. ყურძენს გავატარებთ კლერტსაცლელში და გადაგვაქვს სადუღარ რეზერვუარებში ვუმატებთ საფუვრის წმინდა კულტურას. დუღილი მიმდინარეობს 20-24° ტემპერატურაზე როგორც კი დუღილი დამთავრდება, გამოვპრესავთ და გადაგვაქვს შესანახ რეზერვუარებში.

დააგემოვნეთ: შემწვარ ხორცთან, ყველთან, სხვადასხვა ხორცეულთან, სალათებთან.