ისტორია

„დუგლაძეების ღვინის კომპანიის“ საწარმოს შექმნაში  დიდი წვლილი დიმიტრი დუგლაძეს მიუძღვის, რომელიც გამოირჩეოდა სამეწარმეო სულისკვეთებით, პროფესიონალიზმით და საქმისადმი ერთგულებით. მან  დიდი როლი ითამაშა ქართული მეღვინეობის და ალკოჰოლური სასმელების წარმოების განვითარებაში, მისი მიზანი იყო მაღალი ხარისხის  პროდუქციის მოწოდება მომხმარებლისათვის როგორც საქართველოში ასევე ქვეყნის გარეთ.  დიმიტრი დუგლაძემ მოახერხა შეექმნა მყარი საფუძველი ხარისხიანი ქართული ალკოჰოლური სასმელების წამოებისათვის. მამის მიერ დაწყებული ბიზნესი ღირსეულად განაგრძეს მისმა შვილებმა, ძმებმა დუგლაძეებმა, რომლებსაც ქართული მეღვინეობის ტრადიციების, თამამი ექსპერიმენტებისა და დიმიტრი დუგლაძის მიერ დაწყებული საქმის ერთგულებამ  „დუგლაძეების ღვინის კომპანიის“ წარმატებულ ღვინის საწარმოდ ჩამოყალიბება შეაძლებინა.

 

კომპანია ფლობს საკუთარ ვენახებს საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა რეგიონებში:

                                                     კახეთი: 290 ჰა, ჯიში: რქაწითელი, საფერავი, მწვანე;

                                                     იმერეთი 35 ჰა, ჯიში: ციცქა, ცოლიკოური;

                                                     ქართლი 30 ჰა, ჯიში: მწვანე, შავკაპიტო;

გარდა ამისა, კომპანია ქართველი გლეხებისგან წელიწადში 2000 ტონაზე მეტ მაღალი ხარისხის ყურძენს იძენს, რომელიც გადის მკაცრ შერჩევას ხარისხისა და ჯიშობრივი სიწმინდის ნიშნით. პროდუქციის მაღალი ხარისხის მიღწევაში მნიშვნელოვანი ადგილი უჭირავს კომპანიის თითოეულ თანამშრომელს, მეღვინეები ყურადღებით აკონტროლებენ ღვინის წარმოების თითოეულ პროცესს ყურძნის მიღებიდან ღვინის ჩამოსხმამდე, რაც უზრუნველყოფს საბოლოო პროდუქციის წარმატებას სხვადასხვა საერთაშორისო კონკურსებსა და სამომხმარებლო ბაზარზე.

 

 

„დუგლაძეების ღვინის კომპანია“ აღჭურვილია მსოფლიოში აღიარებული კომპანიების მიერ წარმოებული მანქანა - დანადგარებით როგორებიცაა "Della Toffola", "Krones", "Cavagninno & Gatti", "Seitz Enzinger Noll". კომპანიას წარმადობა საათში 15000 ბოთლს შეადგენს. საწარმოში განთავსებულია თანამედროვე ლაბორატორია, ყველა საჭირო ფიზიკური და ქიმიური ფართო სპექტრის ანალიზის ჩატარებისთვის.

საწარმო სერიფიცირებულია ISO22000-ის მიხედვით TÜV SÜD-ის მიერ.

 
ჯილდოები

“დუგლაძეების ღვინის კომპანიას” ღვინის არაერთ კონკურსზე, ფესტივალსა თუ დეგუსტაციაზე აქვს ჯილდო მიღებული.

კომპანია ყოველთვის ორიენტირებულია ხარისხიანი პროდუქციის წარმოებაზე, რასაც ადასტურებს მის მიერ მიღებული მედლები, სიგელები და დიპლომები სხვადასხვა პროფესიულ ღონისძიებებზე.

 

სიახლეები

დუგლაძეების ღვინის კომპანია WinExpo 2018-ზე

19 ივნისი, 2018

დუგლაძეების ღვინის კომპანიამ 14-16 ივნისს მონაწილეობა მიიღო ღვინისა და ალკოჰოლური სასმელების მე-11 საერთაშორისო გამოფენაში ''WinExpo 2018''. გამოფენის სტუმრებს სამი დღის განმავლობაში ჰქონდათ საშუალება დაეგემოვნებინათ დუგლაძეების ღვინის კომპანიის პროდუქცია. 

''WinExpo 2018''-ის ფარგლებში გაიმართა ღვინის საერთაშორისო დაჯილდოება, რომელზეც დუგლაძეების ღვინის კომპანიის ღვინოებმა 2 ოქროს, 2 ვერცხლისა და 2 ბრინჯაოს მედალი მოიპოვეს. 

ტოჩინოშინი დუგლაძეების ღვინის კომპანიაში

19 ივნისი, 2018

ყველაზე ტიტულოვანი ქართველი სუმოისტი (ტოჩინოშინი) ლევან გორგაძე, იაპონიის სრულუფლებიანი ელჩი საქართველოში ტადაჰარუ უეჰარა, საქართველოს სუმოს ფედერაციის ხელმძღვანელი ლევან ცაგურია (კოკაი) იაპონიის წამყვან მედიასაშუალებებთან ერთად “დუგლაძეების ღვინის“ განახლებულ ქარხანაში იმყოფებოდნენ.

ღვინის ტურის ფარგლებში, ტოჩინოშინის სახელობის კასრში 3 წლით დასავარგებლად განთავსედა უმაღლესი ხარსისხის ღვინო „საფერავი“. იაპონელი ჟურნალისტები, რომლებიც საქართველოზე, როგორც ტოჩინოშინის და კოკაის სამშობლოზე, ფილმს იღებენ, ტოჩინოშინთან და სხვა მოწვეულ სტუმრებთან ერთად გაეცნენ წარმოების პროცესს. 

ვიზიტის ფარგლებში დაიგეგმა ქართულ- იაპონური ეკონომიკური და კულტურული ურთიერთობების გაღრმავებისაკენ კონკრეტული ნაბიჯების გადადგმა, რაშიც ღვინოს განსაკუთრებული როლი ეკისრება.

“დუგლაძეების ღვინის  კომპანიის “მიერ ჩამოისხმება ღვინის ახალი პრემიალური  ხაზი“ KOK KAI WINES“, რომელიც იაპონიაში ექსკლუზიურ საცალო ქსელებში და რესტორნებში სექტემბრიდან გამოჩნდება. 

მედიის წარმომადგენლებს განსაკუთრებით აინტერესებთ ღვინო, როგორც საქართველოს ეკონომიკური, კულტურული და ტურისტული პოტენციალი. 

იაპონელი ჟურნალისტები განსაკუთრებულ აქცენტს ქვევრის ღვინოზე აკეთებენ, რამდენადაც "ქვევრის ღვინის დაყენების უძველესი ქართული ტრადიციული მეთოდი" 

იუნესკოს არამატერიალური კულტურული მემკვიდრეობის სიაში იაპონურ სამზარეულოსთან ერთად მოხვდა. 

“ჩვენთვის ეს ვიზიტი და სტრატეგიული ურთიერთობისკენ წინგადაგმული ნაბიჯი, არის განსაკუთრებით საპასუხისმგებლო, არამხოლოდ ჩვენი კომპანიის, არამედ ქვეყნის წინაშე. დუგლაძეების ღვინის კომპანიის სხვადასხვა დასახელების პროდუქცია, რამდენიმე წელია იაპონიის ბაზარზე განსაკუთრებული მოწონებით სარგებლობს, თუმცა ახალი პროდუქცია “KOK KAI WINES” კიდევ უფრო გააღრმავებს ქართულ-იაპონურ კულტურულ და საქმიან ურთიერთობებს.“ განაცხადა კომპანის მფლობელმა  და მმართველმა დირექტორმა ზაალ  დუგლაძემ. 

“ყოველი ვიზიტი იაპონიაში, კიდევ უფრო მეტად მიღრმავებს იმ რწმენას, თუ რამდენი შესაძლებლობა არსებობს ქართულ-იაპონური ურთიერთობების დასაახლოებლად.  ჩემი აქტიური სპორტული კარიერის დროს, და ახლაც, განსაკუთრებულ პატივისცემას ვგრნობ როგორც იაპონელი ხალხისგან, ისე საელჩოსა თუ დიპლომატიური კორპუსისგან. ჩემთვის ძალიან დიდი პატივი და პასუხისმგებლობაა, რომ ასეთი მაღალი ხარისხის ღვინო ჩემი სახელის ქვეშ გაიყიდება.“ განაცხადა კოკაიმ (ლევან ცაგურიამ)  სუმოს ფედერაციის პრეზიდენტმა.

დუგლაძეების ჰოლდინგი ასევე მოიცავს
„გომის სპირტის და არყის კომპანია“-სა და „ფბ დისტრიბუცია“ - ს