особые вина

უსახელოური (RU)

უსახელოური (RU)

წარმოშობა: ლეჩხუმის მევენახეობა;
კატეგორია: მხარის ღვინო;
ვაზისჯიში: უსახელოური;
ღვინის ტიპი: წითელი ბუნებრივად ნახევრადტკბილი;
ფერი: ხასიათდება ლალისფერი შეფერილობით;
გემო: ხასიათდება მწიფე შინდის არომატით და ხალისიანი, გამყოლი გემოთი.
დამზადების წესი: ყურძნის კრეფა ხდება 23-26 % შაქრიანობისა და 7-8% ტიტრული მჟავიანობის დროს, ყურძნის კრეფის დროს დამპალს და დაზიანებულ მარცვლებს გამოვარჩევთ. ყურძენს გავატარებთ კლერტსაცლელში და გადაგვაქვს სადუღარ რეზერვუარებში ვუმატებთ საფუვრის წმინდა კულტურას. დუღილი მიმდინარეობს18-22°ტემპერატურაზე როგორც კი შაქრიანობა მადუღარ არეში დავა7-5% მდე გავაციებთ 3 °მდე დუღილის შესაჩერებლად, და გადავფილტრავთ ქსოვილიან ფილტრით საფუვრის მიკროფლორის მოსაცილებლად ამის შემდეგ ღვინოს ვაციებთ და ვინახავთ-2 -3 °ზე.
დააგემოვნეთ: ხილთან, ტკბილეულთან, დესერტთან.