Table Range

რანინა - წითელი ნახევრადმშრალი  (EN)

რანინა - წითელი ნახევრადმშრალი (EN)

კატეგორია: სუფრისღვინო;

ყურძნის ჯიში: კახური საფერავი და საქართველოს სხვადასხვა რეგიონში მოყვანილი წითელი ყურძნის ჯიშები;

ფერი: ხასიათდება მუქი ლალისფერი, ინტენსიური შეფერვით;

გემო: კენკროვანი ხილის არომატი, ჰარმონიული და გამყოლი გემო;

დამზადების წესი: ყურძნის კრეფა ხდება 20-22 % შაქრიანობისა და 6,5-7 ტიტრული მჟავინობის დროს. ყურძნის კრეფის დროს დამპალს და დაზიანებულ მარცვლებს გამოვარჩევთ. ყურძენს გავატარებთ კლერტსაცლელში და გადაგვაქვს სადუღარ რეზერვუარებში ვუმატებთ საფუვრის წმინდა კულტურას. დუღილი მიმდინარეობს 20-24°ტემპერატურაზე ღვინო მზადდება ნაწილობრივ დადუღებით. დასაშვებია მშრალად დადუღება და კონცენტრირებული ტკბილის დამატება.

დააგემოვნეთ: ხილთან, ტკბილეულთან, ყველთან.

Ranina – dry white

Ranina – dry white

Category:Table wine;

Grape variety: Rkatsiteli, Mtsvane and other white grape varieties, cultivated in Georgia;

Color:Light hay color;

Taste:Fruit aroma, harmonious and lasting taste;

Manufacturing procedure: Grapes are picked when sugar content in 18-22%, titrimetricacidity is 7.5 -8 %. During harvest rotten and damaged berries are removed. Then grapes are processed in destemmerand put into reservoirs with sulfur for 15-18 hours. Then clear must is separated from dregs and placed in fermenting reservoirs, where pure culture of yeasts is added. Fermentation occurs at 12 -15°C;

Taste with:Fish, cheese, salads;

 

Ranina – dry red

Ranina – dry red

Category:Table wine;

Grape variety: Saperavi and other red grape varieties, cultivated in Georgia;

Color:Dark ruby, young intense color;

Taste:Berry aroma, harmonious and lasting taste.

Manufacturing procedure: Harvesting is done when sugar level in grapes is 20-22%, and titrimetricacidity is 6.5 -7 %. Rotten and damaged berries are removed during harvesting. Then grapes are processed in destemmersand placed in fermenting reservoirs pure culture of yeasts is added. Fermentation occurs at 20 -24°C;

Taste with:Roast meat, other meat products, cheese, salads;

Ranina – semi sweet white

Ranina – semi sweet white

Category:Table wine;

Grape variety: Rkatsiteli, Mtsvane and other white grape varieties, cultivated in Georgia;

Color:Light hay;

Taste:Fruit aroma, harmonious and lasting taste;

Manufacturing procedure: Grapes are harvested at sugar level -18-22%, and titrimetricacidity –7.5 -8 %. Rotten and damaged berries are removed. Grapes are processed in destemmerand crushed with a pneumatic press. In reservoirs must is left with sulfur for 15-18 hours. Must is separated from dregs and placed in fermenting reservoirs, where pure culture of yeasts is added. Fermentation occurs at 12-15°C. Wine is made by partial fermenting. Dry fermentation and adding of concentrated must is allowed;

Taste with:Fruits, sweets, cheese;

 

Ranina – semi sweet red

Ranina – semi sweet red

Category:Table wine;

Grape variety: Saperavi and other red grape varieties, cultivated in Georgia;

Color:Light ruby, young intense color;

Taste:Fruit aroma, harmonious and lasting taste;

Manufacturing procedure: Grapes are picked at sugar level is 20-22% and titrimetricacidity – 6.5 - 7 %. Grapes are destemmedand placed in fermenting reservoirs by adding pure culture of yeasts. Fermentation occurs at 20-24°C. Wine is partially fermented. Dry fermentation and adding of concentrated must is allowed;

Taste with:Fruits, sweets, cheese;     

Ranina – semi dry white

Ranina – semi dry white

Category:Table wine;

Grape variety: Rkatsiteli, cultivated in Kakheti and other white grape varieties, cultivated in different regions of Georgia;

Color:Light hay color;

Taste:Fruit aroma, harmonious and lasting taste;

Manufacturing procedure: Grapes are picked at sugar level is 18-22% and titrimetricacidity -7.5 -8%. Rotten and damaged berries are removed during harvesting. Grapes are processed in destemmerand crushed in pneumatic machine. Then must is placed in reservoirs with sulfur for clarification;

Taste with:Fruits, sweets, cheese;