რქაწითელი ქვევრი

კატეგორია: ქვევრის ღვინო

რეგიონი: კახეთი

ჯიში: რქაწითელი

ტიპი: ქარვისფერი მშრალი

ინფორმაცია

რქაწითელი ქვევრის ღვინისთვისაა გაჩენილი. იგი იდეალურია ქარვისფერი, ჭაჭაზე და კლერტზე დავარგებული ღვინის დასაყენებლად, სადაც კლერტი განსაკუთრებულ როლს თამაშობს. და რადგანაც რქაწითლის კლერტი ყველაზე კარგად მწიფდება სხვა ქართულ თუ საერთაშორისო ჯიშებთან შედარებით, მისგან სრულიად განსხვავებული ღვინო დგება. ჩვენი რქაწითელი ახმეტიდანაა, მთისწინებიდან და ტყისპირებიდან. ამიტომაცაა ეს ღვინო ასეთი სურნელოვანი და დახვეწილი. 

ვინიფიკაცია

ნარჩევ ყურძენს 22-25% შაქრიანობაზე და 6-6,5 ტიტრული მჟავიანობისას ვკრეფთ. ყურძენს ვჭყლეტთ და კლერტიანად ქვევრებში გადაგვაქვს, ვუმატებთ საფუვრის წმინდა კულტურას და დუღილისას დღე-ღამეში 3-ჯერ დავურევთ ხოლმე. დუღილის დასრულების შემდეგ ღვინოს ვტოვებთ ჭაჭაზე თებერვალ-მარტამდე.

ორგანოლეპტიკა

ფერი: ქარვისფერი

არომატი: მსხლის ჩირი, მცენარეული ტონები, ქართული სუნელები

გემო: სასიამოვნო მჟავიანობის ენერგიული, ხალასი ღვინოა ტრადიციული კახური ღვინისთვის დამახასიათებლი ხასიათითა და დაბოლოებით

დააგემოვნეთ 14-16°C ტემპერატურაზე

რქაწითელი ქვევრი

კატეგორია: ქვევრის ღვინო

რეგიონი: კახეთი

ჯიში: რქაწითელი

ტიპი: ქარვისფერი მშრალი

ინფორმაცია

რქაწითელი ქვევრის ღვინისთვისაა გაჩენილი. იგი იდეალურია ქარვისფერი, ჭაჭაზე და კლერტზე დავარგებული ღვინის დასაყენებლად, სადაც კლერტი განსაკუთრებულ როლს თამაშობს. და რადგანაც რქაწითლის კლერტი ყველაზე კარგად მწიფდება სხვა ქართულ თუ საერთაშორისო ჯიშებთან შედარებით, მისგან სრულიად განსხვავებული ღვინო დგება. ჩვენი რქაწითელი ახმეტიდანაა, მთისწინებიდან და ტყისპირებიდან. ამიტომაცაა ეს ღვინო ასეთი სურნელოვანი და დახვეწილი. 

ვინიფიკაცია

ნარჩევ ყურძენს 22-25% შაქრიანობაზე და 6-6,5 ტიტრული მჟავიანობისას ვკრეფთ. ყურძენს ვჭყლეტთ და კლერტიანად ქვევრებში გადაგვაქვს, ვუმატებთ საფუვრის წმინდა კულტურას და დუღილისას დღე-ღამეში 3-ჯერ დავურევთ ხოლმე. დუღილის დასრულების შემდეგ ღვინოს ვტოვებთ ჭაჭაზე თებერვალ-მარტამდე.

ორგანოლეპტიკა

ფერი: ქარვისფერი

არომატი: მსხლის ჩირი, მცენარეული ტონები, ქართული სუნელები

გემო: სასიამოვნო მჟავიანობის ენერგიული, ხალასი ღვინოა ტრადიციული კახური ღვინისთვის დამახასიათებლი ხასიათითა და დაბოლოებით

დააგემოვნეთ 14-16°C ტემპერატურაზე

ქისი ქვევრი

კატეგორია: ქვევრის ღვინო

რეგიონი: კახეთი

ჯიში: ქისი

ტიპი: ქარვისფერი მშრალი

ინფორმაცია

ქისიდან დაუვიწყარი არომატისა და გემოს მქონე კახური ტრადიციული ქვევრის ღვინოები დგება. ითვლება, რომ ქისის „სამშობლო“ ახმეტის რაიონის რამდენიმე სოფელია და ჩვენი ქისიც მაღრაანიდანაა, ამ „სამშობლოს“ შუაგულიდან. ქისის საუკეთესო მიკროზონებია: თელავის, ყვარლისა და ახმეტის რ-ნი. ჩვენი კახურად, ქვევრში დაყენებული ქისი წორედ ამ რეგიონიდანაა და იგი ზუსტად გამოხატვს ამ ჯიშისა და მხარის არსს.

ვინიფიკაცია

ნარჩევ ყურძენს 22-25% შაქრიანობაზე და 6-6,5 ტიტრული მჟავიანობისას ვკრეფთ. ყურძენს ვჭყლეტთ და კლერტიანად ქვევრებში გადაგვაქვს, ვუმატებთ საფუვრის წმინდა კულტურას და დუღილისას დღე-ღამეში 3-ჯერ დავურევთ ხოლმე. დუღილის დასრულების შემდეგ ღვინოს ვტოვებთ ჭაჭაზე თებერვალ-მარტამდე.

ორგანოლეპტიკა

ფერი: ქარვისფერი

არომატი: ძალზე ეფექტური, მწიფე ხილისა და ჩირის არომატები (ვაშლი, ატამი, ჭერმის ჩირი)

გემო: რბილი და ძლიერი ტანინების მქონე ხასიათიანი ღვინოა

დააგემოვნეთ 14-16°C ტემპერატურაზე

საფერავი ქვევრი

კატეგორია: ქვევრის ღვინო

რეგიონი: კახეთი

ჯიში: საფერავი

ტიპი: წითელი მშრალი

ინფორმაცია

საფერავი არამხოლოდ საქართველოს, არამედ მსოფლიოს ერთ–ერთი საუკეთესო წითელი ჯიშია. უკვე არაერთმა უცხოელმა მეცნიერმა თუ ღვინის მაგისტრმა აღნიშნა, რომ ჩვენი სახელოვანი საფერავი მომავლის ჯიშია და იგი სრულიად განსხვავებულ გემოებს პირდება მსოფლიოს. ჩვენი საფერავი კახეთში დაკრეფილი საუკეთესო, ნარჩევი ყურძნიდან დგება, ტრადიციული წესით, ქვევრში.

ვინიფიკაცია

ნარჩევ ყურძენს 20-22% შაქრიანობაზე და 6-8 ტიტრულ მჟავიანობისას ვკრეფთ. კლერტის გაცლისა და დაწურვის შემდეგ 23-28°C ტემპერატურაზე, ქვევრში ვადუღებთ. დადუღების შემდეგ ჭაჭას ვაცლით და თებერვალ-მარტამდე ქვევრში ვტოვებთ.

ორგანოლეპტიკა

ფერი: გამჭვირვალე შინდისფერი

არომატი: ძალზე ეფექტური, მწიფე შავი ხილისა და კენკრის ჩირის ტონებით

გემო: გამოკვეთილი ხასიათის, ზომიერი ტანინების მქონე დახვეწილი, ელეგანტური ღვინო

დააგემოვნეთ 14-16°C ტემპერატურაზე

აღმოაჩინეთ მეტი
ცქრიალა ღვინო
ღვინის ბრენდი
ჭაჭა